🕛 Altijd Bereikbaar: In geval van spoed of stormschade staan wij 24/7 voor u klaar

Schoorsteen verwijderen

Een duurzame keuze voor uw Huis en het milieu

Het verwijderen van een schoorsteen is een ingrijpende en vaak kostbare klus. Toch kan het nu financieel aantrekkelijk zijn dankzij de schoorsteen verwijderen subsidie. In Nederland worden veel schadelijke stoffen via schoorstenen uitgestoten bij het gebruik van open haarden, houtkachels, en palletkachels. De overheid heeft als doel het aantal schoorstenen in Nederland te verminderen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Om dit te ondersteunen, is er sinds 1 april 2023 een subsidie beschikbaar voor het verwijderen van schoorstenen.

Profiteer van de schoorsteen verwijderen subsidie, Schoorsteen verwijderen

Profiteer van de schoorsteen verwijderen subsidie

Dankzij de subsidie voor schoorsteenverwijdering wordt het afbreken van uw schoorsteen aantrekkelijker dan ooit tevoren. Overweeg deze optie als uw schoorsteen momenteel een schoorsteenrenovatie nodig heeft. De overheid dekt namelijk de kosten van het slopen van de schoorsteen via deze subsidie, wat financieel voordelig is voor u. Tegelijkertijd draagt u bij aan een gezondere leefomgeving en een schoner milieu.

Schoorsteen verwijderen voor een gezondere leefomgeving

Hoewel open haarden, houtkachels en palletkachels warmte en gezelligheid in huis brengen, brengen ze ook schadelijke stoffen met zich mee. Tijdens het gebruik van deze verwarmingssystemen komen fijnstof, benzeen, koolmonoxide en koolwaterstoffen vrij, wat schadelijk is voor de gezondheid.
Deze schadelijke stoffen kunnen luchtwegirritaties veroorzaken, wat vooral vervelend is voor mensen met reeds bestaande luchtwegaandoeningen. Zelfs mensen met gezonde longen kunnen last krijgen van de luchtverontreiniging door houtrook. Bovendien dragen deze schadelijke stoffen bij aan algemene luchtverontreiniging en zelfs klimaatverandering.
Het verwijderen van uw schoorsteen is daarom niet alleen financieel aantrekkelijk, maar ook goed voor uw gezondheid en het milieu.

Voorwaarden voor de subsidieaanvraag

Om in aanmerking te komen voor de schoorsteen verwijderen subsidie, moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • U moet woonachtig zijn in een gemeente die is aangesloten bij het Schone Lucht Akkoord, een overheidsovereenkomst gericht op het verbeteren van de luchtkwaliteit in Nederland.
  • U moet een werkende schoorsteen, open haard, hout- of palletkachel hebben die is aangesloten op een rookkanaal.
  • U moet de enige rechtmatige eigenaar zijn van het pand waarin de schoorsteen of verwarmingsinstallatie zich bevindt.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor de subsidie voor het verwijderen van uw schoorsteen.

Professionele schoorsteen verwijdering door Accuratesse

Als u aan alle voorwaarden voldoet en de subsidieaanvraag hebt ingediend, moet de daadwerkelijke schoorsteenverwijdering wachten totdat de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd. U kunt dit proces versnellen door de benodigde documenten, zoals duidelijke foto’s van uw schoorsteen, de eigendomsakte van het pand en een offerte van een professioneel dakdekkersbedrijf, mee te sturen. Daktechniek & Schoorsteenwerken Accuratesse is uw betrouwbare partner voor professionele schoorsteen verwijdering. Wij hebben de kennis en ervaring om deze complexe taak veilig en vakkundig uit te voeren.

Neem vandaag nog contact op voor meer informatie

Maak gebruik van de schoorsteen verwijderen subsidie en verbeter uw leefomgeving terwijl u bijdraagt aan een schoner milieu. Neem vandaag nog contact op met Daktechniek & Schoorsteenwerken Accuratesse om uw schoorsteen op een professionele en verantwoorde manier te laten verwijderen.

Maak een duurzame keuze voor uw huis en het milieu met schoorsteen verwijdering door Daktechniek & Schoorsteenwerken Accuratesse!

Waarom kiest u voor ons?

Ziet u het ook zitten om uw dak door ons te laten inspecteren?
Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende dakinspectie aan.

Andere diensten

Dakonderhoud

Professioneel dakonderhoud voor een waterdicht dak Dakonderhoud is net zo noodzakelijk als het onderhoud van de rest van uw woning. Het negeren van dakonderhoud kan leiden tot vervelende daklekkages. Vaak is slecht dakonderhoud de boosdoener achter deze lekkages, die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden door regelmatige dakinspecties en tijdige reparaties. Bij Daktechniek & Schoorsteenwerken Accuratesse begrijpen we het belang van goed dakonderhoud en staan we klaar om u te helpen.

Dakreparatie

Dakreparatie: Snel en betrouwbaar Dakreparatie is vaak een dringende klus vanwege lekkageproblemen, veroorzaakt door kapotte dakpannen, slecht onderhoud of zelfs vogeloverlast. Gelukkig staat Daktechniek & Schoorsteenwerken Accuratesse altijd paraat om u 24/7 te assisteren bij spoedeisende dakreparaties. We begrijpen dat een daklekkage zich onverwachts voordoet, dus aarzel niet en bel ons direct om erger te voorkomen!

Schoorsteen renovatie

Houd uw schoorsteen in topconditie met professionele renovatie Een schoorsteen staat bloot aan de elementen en slijtage door de jaren heen. Het metselwerk en de stenen kunnen na verloop van tijd beschadigd raken. Het is essentieel om uw schoorsteen regelmatig te inspecteren en indien nodig te renoveren. Bij Daktechniek & Schoorsteenwerken Accuratesse begrijpen we het belang van een goed functionerende schoorsteen, en we zijn gespecialiseerd in schoorsteenrenovatie. Lees ook de reviews van klanten die u voorgingen.

Wat onze klanten zeggen

Wilt u meer weten over de dakdekkers diensten die we aanbieden?

Bel 073 - 888 6787